GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Schoorsteen vegen van binnenuit

Wij vegen uw schoorsteen en andere rookkanalen!

Schoorsteen vegen van binnenuit

Schoorsteen vegen van binnenuit behoort tot de mogelijkheden, mits er genoeg ruimte beschikbaar is rondom uw open haard of kachel.

Professionele schoorsteenvegers maken gebruik van unieke schoorsteenveegstokken en speciale borstels voor deze taak. Een groot voordeel van deze methode is de tijdsbesparing; de veeger hoeft zich niet op het dak te begeven met ladders of hoogwerkers.

Terwijl hij aan het werk is, kan de schoorsteenveger continu de situatie beneden monitoren. Als er bijvoorbeeld aanzienlijke hoeveelheden roet en vuil naar beneden vallen, kan er meteen schoongemaakt worden, zodat uw woonruimte schoon blijft.

Na de reinigingswerkzaamheden zorgt de veeger ervoor dat alles netjes wordt achtergelaten, zodat u direct weer kunt genieten van een knisperend haardvuur.

Twijfelt u of uw schoorsteen vegen van binnenuit in uw situatie mogelijk is? Onze experts komen graag ter plaatse om de situatie te beoordelen.

Waarom schoorsteen van binnenuit schoonmaken?

Er zijn situaties waarin het voor de veeger veiliger is om niet via het dak te werken. Dit kan het geval zijn bij zeer schuine daken of ongunstige weersomstandigheden.

Buiten de veiligheid van de veeger, is het ook voor u van belang om regelmatig de binnenzijde van de schoorsteen te laten controleren en reinigen. Ophopingen van creosoot kunnen bijvoorbeeld het risico op schoorsteenbranden vergroten.

Het is ook mogelijk dat er in de loop van de tijd een vogelnest in uw schoorsteen is ontstaan. Vogels beschouwen schoorstenen vaak als een beschutte plek voor hun nesten, maar dit kan de doorstroom van rook blokkeren, wat weer kan leiden tot gevaarlijke situaties zoals koolmonoxidevergiftiging.

Schoorsteenvegen vanaf binnenuit is sneller

In het verleden was het gebruikelijk om schoorstenen altijd vanaf de buitenkant te vegen. Met de hedendaagse technieken en gereedschappen is het echter mogelijk om dit effectief van binnenuit te doen.

Door deze aanpak hoeft er geen gebruik gemaakt te worden van externe hulpmiddelen zoals ladders of hoogwerkers. Hierdoor kan het reinigingsproces sneller beginnen en in veel gevallen ook sneller afgerond worden. Dit kan resulteren in kostenbesparingen voor u.

Is schoorsteenvegen van binnenuit net zo betrouwbaar als vanaf boven?

Een gekwalificeerde en gecertificeerde schoorsteenveger kan uw schoorsteen even grondig reinigen van binnenuit als van bovenaf. U kunt erop vertrouwen dat de veegwerkzaamheden pas worden afgerond als uw schoorsteen volledig schoon is.

Het welzijn van onze klanten staat voorop. Na een grondige reiniging kunt u met een gerust hart weer genieten van uw haard of kachel.

Wilt u uw schoorsteen laten vegen van binnenuit door een erkende schoorsteenveger? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Alkmaar via 072 201 27 31.

Hoe gaat het schoorsteenvegen van binnenuit in zijn werk?

Eerst wordt gecheckt of er genoeg toegang is tot de schoorsteen via de haard of kachel. Als dit het geval is, maakt de schoorsteenveger gebruik van speciale veegstokken en borstels.

Aan een stok wordt een borstel bevestigd, en daaraan kunnen extra stokken worden toegevoegd, zodat de gehele lengte van de schoorsteen bereikt kan worden. Hiermee wordt de schoorsteen grondig en efficiënt gereinigd.

Wilt u uw schoorsteen laten vegen van binnenuit? Neem dan snel contact op met ons Schoorsteenveegbedrijf uit Alkmaar via 072 201 27 31.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Alkmaar? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Alkmaar.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Alkmaar.

Werkwijze Schoorsteenveger Alkmaar

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Alkmaar via 072 201 27 31. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Alkmaar op 072 201 27 31.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Alkmaar via 072 201 27 31.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Alkmaar via 072 201 27 31.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Alkmaar

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Alkmaar heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Alkmaar

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Alkmaar

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Alkmaar nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Alkmaar

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Alkmaar mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Alkmaar

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button